Máslo s cukrem a vanilkou utřeme do pěny, postupně zašleháme žloutky a měkkou čokoládu. Z bílků ušleháme sníh, přidáme jemný krystalový cukr a ještě došleháme. Potom sníh opatrně vmícháme do směsi. Nakonec jemně vmícháme mouku. Máslem vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu naplníme připravenou hmotou. Pečeme zvolna v předehřáté troubě asi 1,5 hodiny. Hotový moučník přesuneme na mřížku a vychladlý vyklopíme. Horní stranu potřeme zavařeninou a přelijeme polevou.
Poleva: Cukr vaříme ve vodě tak, aby se rozpustil. Pak přidáme čokoládu, mícháme dohladka, povaříme a dostatečně tuhou polevou přelijeme dort.
Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme ručním šlehačem a postupně vmícháme…
více o Čokoládový dort ala Sacher
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami