Máslo s cukrem a vanilkou utřeme do pěny, postupně zašleháme žloutky a měkkou čokoládu. Z bílků ušleháme sníh, přidáme jemný krystalový cukr a ještě došleháme. Potom sníh opatrně vmícháme do směsi. Nakonec jemně vmícháme mouku. Máslem vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu naplníme připravenou hmotou. Pečeme zvolna v předehřáté troubě asi 1,5 hodiny. Hotový moučník přesuneme na mřížku a vychladlý vyklopíme. Horní stranu potřeme zavařeninou a přelijeme polevou.
Poleva: Cukr vaříme ve vodě tak, aby se rozpustil. Pak přidáme čokoládu, mícháme dohladka, povaříme a dostatečně tuhou polevou přelijeme dort.
Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme ručním šlehačem a postupně vmícháme…
více o Čokoládový dort ala Sacher
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou