2.5
Nejprve ušlehejte sníh z bílků a poté do něj postupně po lžících vmíchejte krupicový cukr a zvolna šlehejte tak dlouho,… více o Falešný Sachr dortík
Máslo s cukrem a vanilkou utřeme do pěny, postupně zašleháme žloutky a měkkou čokoládu. Z bílků ušleháme sníh, přidáme… více o Sacher dort
Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme ručním šlehačem a postupně vmícháme… více o Čokoládový dort ala Sacher
Kašel je nepříjemná věc. Budí vás ze spánku, vysiluje, namáhá břišní svaly a rozšiřuje infekci… Celý článek
Je to už 35 let, co se Čechům otevřely brány světové gastronomie. Díky obrovskému kulinárnímu… Celý článek
Listové těsto je oblíbené nejen pro svou jemnost, lehkost a dokonalou máslovou chuť, ale… Celý článek
Kdo by si dnes vůbec dokázal představit život bez brambor, lahůdky, která patří mezi… Celý článek
Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou… více o Znojemska hovezi pecene
Ze všech ingrediencí vytvoříme těsto, tvoříme rohlíčky. Pečeme na suchém plechu, upečené obalujeme v cukru s vanilkou. více o Vanilkové rohlíčky ze škvarků – levné
Oloupaná, nakrájená jablka bez jadřinců pomeleme a dáme vařit s cukrem. Do horké směsi přidáme na kousky nalámanou… více o Jablečná nutela
Oplatky rozdrobíme do mísy, přelijeme rumem a necháme nasáknout. Cukr a tuk rozehřejeme, přidáme kakao a ořechy, pak… více o Pařížské koule
Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky, asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji… více o Vestfálský měšec
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu, nejlépe přes noc. Poté znovu propracujeme.… více o Linecké banánky
Na sádle osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme tenké plátky brambor rozkrájené na půlměsíčky a mletou… více o Hajducká polévka
Z cukru + vody uděláme řídký karamel, ve kterém lehce povaříme jablíčka nakrájená na kostky a přidáme rum na másle… více o Dezert jablka karamel
1. Troubu předehřejte na 220 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte… více o Florentský koláč
Připravíme kvásek z celého množství vlažného mléka, cukru a kvasnic. Mezitím smícháme a prohněteme oba druhy mouky,… více o Vláčné koláče
Čokoládu nalámeme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Když je čokoláda rozpuštěná přidáme smetanu, amaretto a… více o Čokoládové fondue
Všechny ingredience slijeme dohromady, pořádně protřepeme nebo promícháme. Hotový zpěněný nápoj přelijeme do sklenice… více o Piña Colada