Ve šlehači ušleháme 150 g másla se 150 g moučkového cukru. Přidáme vanilkový cukr a postupně zašleháme 2 celá vejce a 4 žloutky. Potom přidáme rozpuštěnou čokoládu – lehce vychladlou. Ušleháme sníh ze 4 bílků a namícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Potom postupně do ušlehaného krému zamícháme střídavě směs mouky a sníh. Dobře promícháme a pečeme v dortové formě o velikosti asi 26 cm – vymažeme a vysypeme kokosem, ořechy, či strouhankou.
Pečeme při 170 °C asi 40–45 minut. Vychladlý dort vyklopíme, rozřízneme a potřeme meruňkovým džemem. Stejně tak potřeme džemem i vršek a celý jej natřeme čokoládovou polevou. Dáme vychladit do druhého dne a potom krájíme nožem namočeným v horké vodě, aby čokoláda nepraskala. Je možné upéct jej také na plechu, potřít pařížskou šlehačkou a polít čokoládou.
Máslo a čokoládu (ta by měla mít pokojovou teplotu) dejte do misky a při středním stupni nechte rozpustit v mikrovlnce.…
více o Sachrův čokoládový dort
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme do červena. Mezitím si nastrouháme sýry. Možno přidat další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a…
více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík