Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v hotovém cukroví chuť sádla ani nepoznáte. Příprava není vůbec složitá, jen je potřeba trochu hlídat průběh pečení. Všechny suroviny promísíte rukama, sádlo si nechte nejdříve trochu povolit při bězné pokojové teplotě, lépe se s ním pak pracuje.
Hotovou hmotu nemusíte dávat odležet, jen pokud se vám těsto hodně lepí na ruce, tak ho dejte trochu vychladit. Z těsta tvořte kuličky a pak do nich obrácenou vařečkou utvořte důlek. Na suchý plech je dávejte trošku od sebe, pečením se malinko zvětší. Pečte asi 15 minut při 150 °C.
Při zkoušce upečení nechte jeden kousek vychladit, protože na omak těsto vypadá jako nedopečené. Hotové cukroví poznáte nejlépe na spodu, je lesklé. Pozor, horké cukroví je velmi křehké, nesundavejte ho tedy hned po upečení. Nakonec sáčkem se zdobičkou naplňte důlek zavařeninou a hotové cukroví poprašte moučkovým cukrem.
Toto cukroví je u nás nejoblíbenější, recept mám po své babičce a je léty prověřený.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky