Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na třikrát zpracovaným sádlem, poskladáme, necháme 10 minut odpočívat. To zopakujeme ješte dvakrát. Plníme nasladko tvarohem, nebo džemem (nejlepší je švestkový džem), nebo použijeme na slané tyčinky, nebo pagáče. Hotové těsto můžeme uskladnit i v mrazničce. Před použitím volně rozmrazovat, nikoliv v mikrovlnce, a pokračovat dle receptu.
Nakrájím si čtyři plátky šunky namažu je křenovou pomazánkou nastříkám šlehačku a zabalím.Ozdobím a jako přílohu bílé…
více o Šunkova rolka se šlehačkou
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete