
2.5
Maso ostrým nožem rozřízneme na 1–2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně… více o Roláda z vepřového masa
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se směsí. Necháme uležet 24 hodin, ale čím déle, tím lépe. Použila jsem na čínu… více o Čína z vepřového masa
Maso, papriky, pórek a cibuli nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, přidáme worcestrovou a… více o Čína z vepřového masa
Sladké, šťavnaté a plné slunce – takové jsou tuzemské meruňky, které právě teď dozrávají.… Celý článek
Nadýchaný měkký polštářek s jemnou bílou plísní na povrchu, ze kterého po rozříznutí vytéká… Celý článek
Čerstvé jahody, které uzrály pod letním sluncem, jsou nádherně červené, sladké, voňavé,… Celý článek
Představte si, že jste na chatě nebo chalupě, kde je jen malý mrazák, do kterého se vejde… Celý článek
Do kyšky rozdrobíme droždí, přidáme sůl a smícháme s moukou. Dáme do mikroténového sáčku do lednice. Po dvou hodinách… více o Rychlé langoše z kyšky
Všechny ingredience smícháme dohromady a utvoříme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji. Hotové obalujeme v… více o Tvarohové placičky
Utřeme máslo s cukrem, přidáme vanilkový pudink (stačí pouze trochu promíchat, nemusí se třít), rozdrcené piškoty,… více o Babiččiny kokosové koule
Zaděláme kynuté těsto běžným způsobem, nezapomeneme na prášek do pečiva (díky němu zůstanou buchty krásně vláčné i… více o Výborné buchty
Mouku se solí prosejeme na vál, přidáme máslo, žloutky, smetanu a zpracujeme v těsto, které rozdělíme na 2 díly. Jeden… více o Tvarohový koláč
Trochu silnější plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vyložíme anglickou… více o Krkovička na černém pivu
Čočku namočíme do vody a v téže vodě uvaříme téměř doměkka spolu s bobkovým listem. K čočce přidáme oloupané a na… více o Smetanová čočková polévka
Prsíčka nakrájíme na nudličky, naložime do bazalky a provensálského koření (chvilku). Na oleji orestujeme naložená… více o Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou
Žloutky, cukr a likér společně ušleháme do pěny. Zpočátku je to řídké, ale asi za 10 minut hmota lehce zhoustne a… více o Bábovka likérovka
Do sklenice dáme 2 lžičky instantní kávy, 1-2 lžíce cukru a našleháme se 3 lžícemi vody do husté pěny. Po vyšlehání… více o Café frappé
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme maso na menší kostky, osolíme, opepříme a zatáhneme. … více o Hovězí na houbách
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce… více o Jarní ředkvičková pochoutka