Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na třikrát zpracovaným sádlem, poskladáme, necháme 10 minut odpočívat. To zopakujeme ješte dvakrát. Plníme nasladko tvarohem, nebo džemem (nejlepší je švestkový džem), nebo použijeme na slané tyčinky, nebo pagáče. Hotové těsto můžeme uskladnit i v mrazničce. Před použitím volně rozmrazovat, nikoliv v mikrovlnce, a pokračovat dle receptu.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně