Vodu zahřejeme, přidáme máslo, kakao, cukr a mícháme, až se vše spojí (ale nevaříme). Z rozehřáté směsi odeberememe jeden hrnek, kterým později budeme polévat hotovou buchtu.
Do zbytku dáme rum a postupně zamícháme vejce, vanilkový cukr a mouku s práškem do pečiva. Těsto mícháme, až je hladké.
Těso nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi půl hodiny.
Ještě horký moučník polijeme hrnkem oddělené směsi, kterou si zahřejeme. Celý moučník nakonec posypeme kokosem a necháme ztuhnout.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka