Šalamoun

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      balení máslo
    • 1
      hrnek voda
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      miska kokos
    • 2
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Vodu zahřejeme, přidáme máslo, kakao, cukr a mícháme, až se vše spojí (ale nevaříme). Z rozehřáté směsi odeberememe jeden hrnek, kterým později budeme polévat hotovou buchtu.
  • Do zbytku dáme rum a postupně zamícháme vejce, vanilkový cukr a mouku s práškem do pečiva. Těsto mícháme, až je hladké.
  • Těso nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi půl hodiny.
  • Ještě horký moučník polijeme hrnkem oddělené směsi, kterou si zahřejeme. Celý moučník nakonec posypeme kokosem a necháme ztuhnout.
Zařazení: Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: