Salát buď nakrájejte nebo natrhejte na středně velké kousky do salátové mísy. Suroviny na zálivku, ideálně v pokojové teplotě, smíchejte a ručním šlehačem nebo mixérem prošlehejte tak, aby výsledná zálivka měla hustší konzistenci.
Na pánvi přidejte do oleje stroužky česneku na ochucení oleje. Česnek vyjměte a přihoďte kostičky z čerstvé bagety a nechte dozlatova opéct.
Do pánve po krutonech dejte na tenké plátky (nebo kostičky) nakrájené kuřecí maso, které jste předtím osolili a opepřili.
Salát smíchejte těsně před podáváním se zálivkou, poté přidejte kousky kuřecího masa a vyskládejte na talíře. Talíře nakonec ozdobte hoblinkami parmazánu a krutonky.
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké…
více o Caesar salát s kuřecím masem
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč