Zelí a mrkev nastrouháme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
V míse rozmícháme majonézu, smetanu (místo smetany je možné použít choceňský smetanový jogurt), hořčici, ocet, javorový sirup (pokud není, dáme med nebo cukr), sůl a pepř. Šleháme metličkou, až se vše spojí v hustou hmotu.
Salát zalijeme dresinkem, promícháme a alespoň na hodinu dáme vychladit do lednice.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky