Zelí a mrkev nastrouháme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
V míse rozmícháme majonézu, smetanu (místo smetany je možné použít choceňský smetanový jogurt), hořčici, ocet, javorový sirup (pokud není, dáme med nebo cukr), sůl a pepř. Šleháme metličkou, až se vše spojí v hustou hmotu.
Salát zalijeme dresinkem, promícháme a alespoň na hodinu dáme vychladit do lednice.
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami