Zelí a mrkev nastrouháme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
V míse rozmícháme majonézu, smetanu (místo smetany je možné použít choceňský smetanový jogurt), hořčici, ocet, javorový sirup (pokud není, dáme med nebo cukr), sůl a pepř. Šleháme metličkou, až se vše spojí v hustou hmotu.
Salát zalijeme dresinkem, promícháme a alespoň na hodinu dáme vychladit do lednice.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát