Zelí a mrkev nastrouháme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
V míse rozmícháme majonézu, smetanu (místo smetany je možné použít choceňský smetanový jogurt), hořčici, ocet, javorový sirup (pokud není, dáme med nebo cukr), sůl a pepř. Šleháme metličkou, až se vše spojí v hustou hmotu.
Salát zalijeme dresinkem, promícháme a alespoň na hodinu dáme vychladit do lednice.
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme…
více o Karbanátky z ovesných vloček