Stačí oloupat a nastrouhat pár mrkví, oloupat a pokrájet cibuli a kus celeru a nakrouhat nebo nastrouhat zhruba půl středně velké hlávky bílého zelí.
Promícháte v míse, přidáte zálivku, dochutíte, opět pořádně promícháte, dáte na pár hodin (stačit by měly čtyři) nebo do druhého dne odležet do lednice a můžete podávat. Třeba k obědu s bramborem je coleslaw vynikající.
Zálivku, která zelný salát příjemně propojí, smícháte z několika lžic majonézy (na mísu salátu šest až sedm), zhruba lžíce obyčejného octa a dvou lžic cukru. Dochucená je solí a směsí čerstvě mletého pepře.
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do…
více o Zapečené palačinky se sýrem
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha