Stačí oloupat a nastrouhat pár mrkví, oloupat a pokrájet cibuli a kus celeru a nakrouhat nebo nastrouhat zhruba půl středně velké hlávky bílého zelí.
Promícháte v míse, přidáte zálivku, dochutíte, opět pořádně promícháte, dáte na pár hodin (stačit by měly čtyři) nebo do druhého dne odležet do lednice a můžete podávat. Třeba k obědu s bramborem je coleslaw vynikající.
Zálivku, která zelný salát příjemně propojí, smícháte z několika lžic majonézy (na mísu salátu šest až sedm), zhruba lžíce obyčejného octa a dvou lžic cukru. Dochucená je solí a směsí čerstvě mletého pepře.
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky