Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do mísy na listy salátu přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli, okurku, rajčata a papriku (nejlépe červenou). Přidáme olivy (černé i zelené), tuňáka v olivovém oleji, nastrouhanou mrkev, uvařené brambory a vajíčka natvrdo. Osolíme, opepříme, ochutíme 2 lžícemi majonézy a zalijeme olivovým olejem. Nakonec pořádně promícháme a podáváme nejlépe čerstvé s pečivem.
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Kuře omyjeme, rozčtvrtíme a položíme na plech politý trochou oleje. Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou…
více o Vávrovo pečené kuře s brambory
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem