2.75
Červenou řepu uvaříme vcelku (cca 30 minut). Poté ji nakrájíme na plátky a vkládáme do zapékací misky. Osolíme,… více o Pečená červená řepa
Řepu namočit přes noc. Ráno omýt, přelít vařící vodou, 2 hodiny vařit. Potom prudce zchladit, oloupat, nahrubo… více o Nakládaná červená řepa
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým… více o Červená řepa jako příloha
Máslo patří v kuchyni k základním surovinám, ať už chcete péct koláč či bábovku na víkend,… Celý článek
V neděli 27. října se opět po půl roce mění čas, tentokrát na zimní. Tato podzimní změna je… Celý článek
Halloween se i u nás stává čím dál oblíbenějším svátkem, obzvlášť v rodinách s dětmi. Možná ho… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Ze všech ingrediencí vytvoříme těsto, tvoříme rohlíčky. Pečeme na suchém plechu, upečené obalujeme v cukru s vanilkou. více o Vanilkové rohlíčky ze škvarků – levné
Bílky ušleháme do tuha. Sypké ingredience smícháme a zašleháme do tuhého sněhu z bílků. Vymažeme formu a zvolna pečeme… více o Bílkové kostky
Ze všech surovin (bez mouky!) uplácat jeden knedlík a mírným varem vařit přesně 10 minut. Nemůže se nepovést a je jedlý. více o Houskový knedlík pro nejisté kuchařky
Ušlehat víno, oba cukry, žloutky, vejce a citronovou kůru. Šlehat ve dodní lázni do zhoustnutí (nevařit). více o Šodó
Květák předvaříme v osolené vodě 5-8 min., stejně jako před obalováním. Třetinu uvařeného květáku, cibule a uzeninu… více o Květákové karbanátky ála bramborák
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na… více o Těstoviny s pórkem a špenátem
Chléb namažeme máslem na to nastrouháme na jemno sýr, poklademe kolečky cibule, na jednu stranu kolečka okurky, na… více o Balkánské chleby
Vhodné je začít předehřátím trouby zhruba na 200 °C. Následně si rozmělníme v míse banány, ke kterým přidáme vejce,… více o Čoko-banánové muffiny
Mrkve a jablka omyjeme, zbavíme jablka jádřinců a mrkve od zelených částí a okrouháme je a nastrouháme na jemno do… více o Sladký mrkvový salát
Z bílků ušleháme sníh. Do sněhu přidáme cukr a žloutky a vyšleháme. Přidáme olej a postupně za stálého mixování… více o Dvoubarevná mramorová bábovka
Smícháme mouku, cukr, kakao, tuk, mleté mandle nebo ořechy, vanilkový cukr a žloutky. Necháme v chladnu odležet. Těsto… více o Kakaové dortíčky
Těsto: Heru rozpustíme, přidáme žloutky a cukr - utřeme a přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva. Z bílků ušleháme… více o Dunajské vlny s meruňkami