Zeleninu očistíme a syrovou ji nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme citronovou šťávu, olivový olej, případně osolíme a opepříme, promícháme a necháme vychladit.
Pro zachování dietních pravidel jíme s tmavým pečivem. Nebojte se syrového celeru a řepy, salát je jemný a díky tomu, že se zelenina nevaří, i plný vitaminů!
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva