Ze zelí odstraníme vrchní listy a nakrouháme ho. Zalijeme vroucí vodou, scedíme, vložíme do misky. Jablko i se slupkou nakrájíme na tenké plátky, zakapeme šťávou z citronu, aby nezhnědlo. Hrozny opláchneme, ořechy nadrobno nasekáme. Hrozny s ořechy promícháme se zelím. Do jogurtu vmícháme ocet a olej, dochutíme špetkou soli a větším množstvím pepře, aby byl dresink pikantnější. Plátky jablka osušíme a přidáme k zelí. Vše opatrně promícháme a vložíme do velké salátové mísy. Jogurtový dresink podáváme zvlášť.
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou