Ze zelí odstraníme vrchní listy a nakrouháme ho. Zalijeme vroucí vodou, scedíme, vložíme do misky. Jablko i se slupkou nakrájíme na tenké plátky, zakapeme šťávou z citronu, aby nezhnědlo. Hrozny opláchneme, ořechy nadrobno nasekáme. Hrozny s ořechy promícháme se zelím. Do jogurtu vmícháme ocet a olej, dochutíme špetkou soli a větším množstvím pepře, aby byl dresink pikantnější. Plátky jablka osušíme a přidáme k zelí. Vše opatrně promícháme a vložíme do velké salátové mísy. Jogurtový dresink podáváme zvlášť.
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou