Ze zelí odstraníme vrchní listy a nakrouháme ho. Zalijeme vroucí vodou, scedíme, vložíme do misky. Jablko i se slupkou nakrájíme na tenké plátky, zakapeme šťávou z citronu, aby nezhnědlo. Hrozny opláchneme, ořechy nadrobno nasekáme. Hrozny s ořechy promícháme se zelím. Do jogurtu vmícháme ocet a olej, dochutíme špetkou soli a větším množstvím pepře, aby byl dresink pikantnější. Plátky jablka osušíme a přidáme k zelí. Vše opatrně promícháme a vložíme do velké salátové mísy. Jogurtový dresink podáváme zvlášť.
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek, osolíme, opepříme, okořeníme…
více o Rizoto z krabích tyčinek
Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než…
více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš…
více o Nepečený tvarohový dort