Ze zelí odstraníme vrchní listy a nakrouháme ho. Zalijeme vroucí vodou, scedíme, vložíme do misky. Jablko i se slupkou nakrájíme na tenké plátky, zakapeme šťávou z citronu, aby nezhnědlo. Hrozny opláchneme, ořechy nadrobno nasekáme. Hrozny s ořechy promícháme se zelím. Do jogurtu vmícháme ocet a olej, dochutíme špetkou soli a větším množstvím pepře, aby byl dresink pikantnější. Plátky jablka osušíme a přidáme k zelí. Vše opatrně promícháme a vložíme do velké salátové mísy. Jogurtový dresink podáváme zvlášť.
Uvařte těstoviny - špagety. Než se uvaří těstoviny opečte na velké pánvi na kostičky nakrájenou šunku a pórek, potom…
více o Špagety se sýrovou omáčkou
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou