Lístky salátu omyjte a osušte. Natrhejte je na menší kousky a spravedlivě rozdělte do čtyř misek.
Omáčku připravte následovně: V kastrůlku na středním ohni rozpusťte máslo. Když začne pěnit, vsypejte mouku a důkladně promíchejte, aby vám vznikla hladká jíška. Sejměte ze sporáku a mimo oheň vlijte za stálého míchání studenou smetanu.
Vraťte na sporák a do vzniklé omáčky vmíchejte sýr. Pokud je to nutné, osolte a okořeňte, nechte trochu prochladnout a vlažnou omáčkou přelijte porce salátu. Navrch položte vejce, ozdobte bylinkou a kvítky.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Nejprve si dáme jeden hrnek mléka do hrnce, necháme zahřát, mezitím si do druhého hrnku s mlékem rozpustíme puding a až…
více o Piškotový dort bez vaření