Lístky salátu omyjte a osušte. Natrhejte je na menší kousky a spravedlivě rozdělte do čtyř misek.
Omáčku připravte následovně: V kastrůlku na středním ohni rozpusťte máslo. Když začne pěnit, vsypejte mouku a důkladně promíchejte, aby vám vznikla hladká jíška. Sejměte ze sporáku a mimo oheň vlijte za stálého míchání studenou smetanu.
Vraťte na sporák a do vzniklé omáčky vmíchejte sýr. Pokud je to nutné, osolte a okořeňte, nechte trochu prochladnout a vlažnou omáčkou přelijte porce salátu. Navrch položte vejce, ozdobte bylinkou a kvítky.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
-smícháme mouku, kypřící prášek, (granko) a cukr
-přidáme vejce
-přidáme mléko, olej a dobře promícháme
-vložíme do…
více o Rychlá buchta do mikrovlnky