Lístky salátu omyjte a osušte. Natrhejte je na menší kousky a spravedlivě rozdělte do čtyř misek.
Omáčku připravte následovně: V kastrůlku na středním ohni rozpusťte máslo. Když začne pěnit, vsypejte mouku a důkladně promíchejte, aby vám vznikla hladká jíška. Sejměte ze sporáku a mimo oheň vlijte za stálého míchání studenou smetanu.
Vraťte na sporák a do vzniklé omáčky vmíchejte sýr. Pokud je to nutné, osolte a okořeňte, nechte trochu prochladnout a vlažnou omáčkou přelijte porce salátu. Navrch položte vejce, ozdobte bylinkou a kvítky.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou