Nejprve opláchneme čínské zelí a rajčata. Čínské zelí pokrájíme na menší proužky, rajčata na kostičky. Přidáme plechovku s kukuřicí. Vše dobře promícháme.
Připravíme si zálivku – smícháme vodu, ocet a cukr (ocet dolíváme dle chuti). Zálivku vlijeme do salátu. Přidáme lžíci panenského olivového oleje (může být i klasický olej), osolíme a opepříme dle chuti a vše znovu promícháme.
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové