Kuřecí řízky nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi (cca 10 minut).
Uvaříme vejce natvrdo.
Připravíme trochu zálivky: majonéza, kefír nebo bílý jogurt (poměr 1:1–2), provensálské koření, sůl, pepř
Opečeme a namažeme tousty zálivkou.
Do mísy dáme orestované kuře, propláchnutou kukuřici, rajčata na čtvrtky, římský salát, zálivku, vejce natvrdo rozkrájené na čtvrtky a podáváme s tousty.
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou