Kuřecí řízky nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi (cca 10 minut).
Uvaříme vejce natvrdo.
Připravíme trochu zálivky: majonéza, kefír nebo bílý jogurt (poměr 1:1–2), provensálské koření, sůl, pepř
Opečeme a namažeme tousty zálivkou.
Do mísy dáme orestované kuře, propláchnutou kukuřici, rajčata na čtvrtky, římský salát, zálivku, vejce natvrdo rozkrájené na čtvrtky a podáváme s tousty.
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka