
2.95
Všechno smícháme rukou dohromady, propracujeme a utvoříme kuličky. Do každé uděláme dolík. Pečeme zvolna v troubě při… více o Černé sádlové koláčky
Na salát podle Ljuby oloupeme celer, který nastrouháme na středně silné nudličky. Celer ihned přelijeme citronovou… více o Salát podle Ljuby
Větší brambory rozkrojte a všechny uvařte posypané solí v páře a ve slupce doměkka (asi 18 minut). Z fazolek stáhněte… více o Salát z Nice
Zlatavá, křupavá a plná šťavnatého ovoce. To je galetka, rustikální koláč, který se právem… Celý článek
Přejedla se vám už krkovice nebo plátky kuřecího masa? Položte na rozpálený gril pro změnu… Celý článek
Někdy to nejlepší prostě potřebuje svůj čas. A u karamelizované cibule to platí dvojnásob. Je… Celý článek
Každé znamení zvěrokruhu je něčím specifické, a to i pokud jde o chuťové preference. Dokonce i… Celý článek
Brambory nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme olejem a poklademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule,… více o Dědečkovy brambory
Kapustové listy povaříme 5 min. ve vodě, scedíme, necháme dobře okapat. Vývar odložíme. Na oleji osmažíme nakrájenou… více o Kapustové závitky se zeleninou
Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do rozehřátého másla, kde jsme dali dvě lžičky tymiánu a dvě lžičky… více o Kuřecí steak na bylinkovém másle
Mouku prosejeme se sodou. Vejce našleháme s cukrem, postupně k nim přikapáváme rozehřátý tuk. Doplníme moukou a mlékem… více o Spirálky
Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu… více o Švýcarské fondue
Rozpustíme ztužený tuk, přidáme prosátý cukr a kakao a mícháme nad párou dohladka. Nevaříme! Rozpuštěnou čokoládovou… více o Šohajdy
Nožky žampionů oddělíme od kloboučků. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme nasekané nožky žampionů, chvíli… více o Plněné žampiony s nivou
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme… více o Perníkové figurky na stromeček
Připravíme si buď čerstvé ovoce, nebo necháme okapat kompotované. Odměřené množství mouky,cukru,vanilkový cukr a… více o Rukcuk ovocná buchta
V pánvi na olivovém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na větší kousky dokud se co nejvíce tuku nezmění v olej. … více o Těstoviny amatriciana
Potřeme plech máslem, položíme na něj pergamenový papír a papír rovněž potřeme máslem. Vejce ušleháme s vodou,… více o Piškotová roláda podle Lidušky
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a… více o Mandlové čtverečky