Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové – řepa si uchová původní červenou barvu), vychladíme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Fazole scedíme, okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek podélně rozpůlíme a zešikma nakrájíme na plátky. V míse smícháme olej, ocet, cukr, sůl, pepř a petrželku. Přidáme ostatní suroviny, promícháme a odložíme na hodinu na chladné místo.
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku,…
více o Vepřové s jablky na kmíně