Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové – řepa si uchová původní červenou barvu), vychladíme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Fazole scedíme, okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek podélně rozpůlíme a zešikma nakrájíme na plátky. V míse smícháme olej, ocet, cukr, sůl, pepř a petrželku. Přidáme ostatní suroviny, promícháme a odložíme na hodinu na chladné místo.
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku