Červenou řepu oloupeme a uvaříme spolu s 1 stroužkem česneku a svazkem tymiánu v osolené vodě doměkka. Poté ji nakrájíme na malé kostičky a přendáme do mísy. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 lžíce červeného vinného octa a lžíci nasekaného tymiánu. Osolíme, opepříme a necháme odstát.
Rukola a máta
Rukolu a mátu natrháme na kousky a smícháme ve druhé míse. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny citrónu. Zlehka promícháme.
Servírování
Na mělký talíř rozprostřeme dokola připravenou červenou řepu, doprostřed dáme ochucenou rukolu a nahoru sýr cottage. Nakonec posypeme salát hoblinkami sýru Grana Padano.
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečící papír. Plátky se musí překrývat,…
více o Sýrová roláda pro labužníky
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou