Červenou řepu oloupeme a uvaříme spolu s 1 stroužkem česneku a svazkem tymiánu v osolené vodě doměkka. Poté ji nakrájíme na malé kostičky a přendáme do mísy. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 lžíce červeného vinného octa a lžíci nasekaného tymiánu. Osolíme, opepříme a necháme odstát.
Rukola a máta
Rukolu a mátu natrháme na kousky a smícháme ve druhé míse. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny citrónu. Zlehka promícháme.
Servírování
Na mělký talíř rozprostřeme dokola připravenou červenou řepu, doprostřed dáme ochucenou rukolu a nahoru sýr cottage. Nakonec posypeme salát hoblinkami sýru Grana Padano.
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody