Červenou řepu oloupeme a uvaříme spolu s 1 stroužkem česneku a svazkem tymiánu v osolené vodě doměkka. Poté ji nakrájíme na malé kostičky a přendáme do mísy. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 lžíce červeného vinného octa a lžíci nasekaného tymiánu. Osolíme, opepříme a necháme odstát.
Rukola a máta
Rukolu a mátu natrháme na kousky a smícháme ve druhé míse. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny citrónu. Zlehka promícháme.
Servírování
Na mělký talíř rozprostřeme dokola připravenou červenou řepu, doprostřed dáme ochucenou rukolu a nahoru sýr cottage. Nakonec posypeme salát hoblinkami sýru Grana Padano.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát