Červenou řepu oloupeme a uvaříme spolu s 1 stroužkem česneku a svazkem tymiánu v osolené vodě doměkka. Poté ji nakrájíme na malé kostičky a přendáme do mísy. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 lžíce červeného vinného octa a lžíci nasekaného tymiánu. Osolíme, opepříme a necháme odstát.
Rukola a máta
Rukolu a mátu natrháme na kousky a smícháme ve druhé míse. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny citrónu. Zlehka promícháme.
Servírování
Na mělký talíř rozprostřeme dokola připravenou červenou řepu, doprostřed dáme ochucenou rukolu a nahoru sýr cottage. Nakonec posypeme salát hoblinkami sýru Grana Padano.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl