Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slijeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou syrovou kapii, nahrubo nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli a další uvedené ingredience. Dobře promícháme. Kdo chce, může si přisladit, nebo naopak přikyselit. Hotový salát dáme do uzavíratelné nádobky nebo sklenice a necháme přes noc do druhého dne v chladničce.
Je výborný hlavně pro zimní dny, protože obsahuje spoustu vitamínů. Jako zpestření se na salát pokládají kousky kompotovaného ananasu.
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku