Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slijeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou syrovou kapii, nahrubo nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli a další uvedené ingredience. Dobře promícháme. Kdo chce, může si přisladit, nebo naopak přikyselit. Hotový salát dáme do uzavíratelné nádobky nebo sklenice a necháme přes noc do druhého dne v chladničce.
Je výborný hlavně pro zimní dny, protože obsahuje spoustu vitamínů. Jako zpestření se na salát pokládají kousky kompotovaného ananasu.
Uhněteme těsto a vytvoříme malé kuličky. Uprostřed nich vyhloubíme důlky, které naplníme marmeládou. Pečeme na suchém…
více o Placičky z ovesných vloček
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové