Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slijeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou syrovou kapii, nahrubo nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli a další uvedené ingredience. Dobře promícháme. Kdo chce, může si přisladit, nebo naopak přikyselit. Hotový salát dáme do uzavíratelné nádobky nebo sklenice a necháme přes noc do druhého dne v chladničce.
Je výborný hlavně pro zimní dny, protože obsahuje spoustu vitamínů. Jako zpestření se na salát pokládají kousky kompotovaného ananasu.
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč