Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slijeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou syrovou kapii, nahrubo nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli a další uvedené ingredience. Dobře promícháme. Kdo chce, může si přisladit, nebo naopak přikyselit. Hotový salát dáme do uzavíratelné nádobky nebo sklenice a necháme přes noc do druhého dne v chladničce.
Je výborný hlavně pro zimní dny, protože obsahuje spoustu vitamínů. Jako zpestření se na salát pokládají kousky kompotovaného ananasu.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený