Zelný salát s mrkví a křenem Zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme je, promneme, promícháme s nastrouhanou mrkví a křenem a necháme chvíli… více o Zelný salát s mrkví a křenem
Zelný salát s mrkví Zelí a mrkev nastrouháme na jemné nudličky, přidáme najemno nakrájenou cibuli a promícháme. Dle chuti osolíme, opepříme… více o Zelný salát s mrkví
Jáhly s mrkví na kari Jáhly přebereme a třikrát spaříme vroucí vodou, tím je zbavíme hořkosti. Poté je nasypeme do 1,5násobku osolené vody,… více o Jáhly s mrkví na kari
Velikonoční beránek: Proč ho pečeme a jak upéct toho nejlepšího? Bez beránka si málokdo dokáže Velikonoce představit. Na každém kroku a každém pohledu na… Celý článek
Jak uvařit vejce, aby nepraskla? Dodržte tato pravidla Bojujete s vejci popraskanými při vaření? Uvařit vejce tak, aby skořápka zůstala neporušená,… Celý článek
Pampeliškový med a sirup: Podrobný návod, jak si je vyrobit doma Krásně žluté pampelišky rostou na jaře téměř všude, a i když jsou všeobecně považovány za… Celý článek
Nejlepší velikonoční mazanec: Recept, díky kterému bude dokonale… Mazanec patří mezi tradiční sladká jídla, bez nichž se nemůže obejít žádný velikonoční stůl.… Celý článek
Chudé placky mojí babičky Brambory nastrouháme na nejjemnějším struhadle (na kaši) nebo rozmixujeme robotem, vodu nesléváme! Ve velké míse do… více o Chudé placky mojí babičky
Nádivka šumavská – starodávná Syrové maso pomeleme a dobře promícháme. Přidáme vejce, nasekané kopřivy, osolíme a opepříme. Opět dobře promícháme.… více o Nádivka šumavská – starodávná
Piškotové kornoutky 1/3 hrnku vody s krystalovým cukrem přivedeme k varu a uvaříme hustý sirup. Necháme vychladnout. Vejce vyšleháme s… více o Piškotové kornoutky
Rychlé kuřecí závitky Kuřecí řízky rozklepeme, osolíme a opepříme. Tavený sýr smícháme se strouhaným. Přidáme česnek, petrželku a… více o Rychlé kuřecí závitky
Švýcarský koláč z listového těsta Listové těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, posypeme mandlemi, poklademe ovocem (nejlépe švestky, broskve,… více o Švýcarský koláč z listového těsta
Tvarohové krokety Brambory prolisujeme a k vychladlým přidáme jemný tvaroh, cukr, vejce, rozinky, strouhanou kůru, špetku soli, mouku.… více o Tvarohové krokety
Smažené zelí Menší hlávku zelí nakrojíme do kříže, ale nedokrojíme, jinak by se nám rozpadlo, a vložíme do vařící osolené vody a… více o Smažené zelí
Soňa Několik kostek ledu, cinzano bitter a gin důkladně protřepeme v šejkru. Procedíme do vysokého poháru a dolijeme sektem.… více o Soňa
Gratinované brambory Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem a vytřete česnekem. Do mísy naklaďte ve vrstvách brambory a… více o Gratinované brambory
Čokobuchta Těsto: Do připravené mísy nasypeme mouku s moučkovým cukrem a kakaem a smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo a znovu… více o Čokobuchta
Kuře na Nivě Maso osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji. Přidáme nakrájený pórek, podlijeme vodou a pivem a 10 minut dusíme.… více o Kuře na Nivě
Řízečky z panenky nebo kuřecího… V misce smícháme suroviny na těstíčko a důkladně promícháme. Sýr nastrouháme nahrubo a přidáme do těstíčka. Vše opět… více o Řízečky z panenky nebo kuřecího masa