Salát z Nice

2.38

hodnoceno: 13
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Salátová zálivka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrst černé olivy
    • 1
      lžíce majonéza
    • 1
      ks ledový salát nebo římský
    • 1
      ks ančovičky několik, není nutné
    • 5
      lžíce francouzská hořčice
  • Salát
    • 200
      g tuňák - ve vlastní šťávě
    • 250
      g zelené fazolky
    • 200
      g brambory nové malé

Postup přípravy receptu

  • Větší brambory rozkrojte a všechny uvařte posypané solí v páře a ve slupce doměkka (asi 18 minut). Z fazolek stáhněte vlákna a nakrájejte je na šikmé kousky.
  • Olej z tuňáka slijte do misky a prošlehejte se zálivkou a majonézou. Osolte a opepřete podle chuti.
  • Vejce vařte asi 3 minuty, aby žloutek zůstal vláčný. Na posledních 8 minut varu přidejte k bramborám fazolky. Uvařené brambory a fazolky vsypte do mísy se zálivkou a promíchejte. Vejce zchlaďte ve studené vodě a rozpulte je.
  • Salát natrhejte na malé kousky do velké mísy, vyklopte do ní brambory s fazolkami a většinou zálivky, rozdrobte tuňáka a pokud chcete, přidejte scezené ančovičky. Salát posázejte půlkami vajec a olivami a zakapejte zbylou zálivkou.
Zařazení: Salát

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: