Větší brambory rozkrojte a všechny uvařte posypané solí v páře a ve slupce doměkka (asi 18 minut). Z fazolek stáhněte vlákna a nakrájejte je na šikmé kousky.
Olej z tuňáka slijte do misky a prošlehejte se zálivkou a majonézou. Osolte a opepřete podle chuti.
Vejce vařte asi 3 minuty, aby žloutek zůstal vláčný. Na posledních 8 minut varu přidejte k bramborám fazolky. Uvařené brambory a fazolky vsypte do mísy se zálivkou a promíchejte. Vejce zchlaďte ve studené vodě a rozpulte je.
Salát natrhejte na malé kousky do velké mísy, vyklopte do ní brambory s fazolkami a většinou zálivky, rozdrobte tuňáka a pokud chcete, přidejte scezené ančovičky. Salát posázejte půlkami vajec a olivami a zakapejte zbylou zálivkou.
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky…
více o Losos s bylinkovou omáčkou