Listové těsto vyválíme na sílu 3 mm. Z ořechů, cukru, piškotů, medu, citronové kůry, rumu, skořice a mléka uděláme husté těsto. Z listového těsta nakrájíme trojúhelníky a dáme na ně váleček ořechového těsta. Smotáme, vytvarujeme rohlíčky, potřeme žloutkem, posypeme nakrájenými lískovými ořechy (nemusí být) a upečeme.
Po upečení můžeme ještě potřít citronovou polevou (citronová štáva + moučkový cukr).
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka