Roláda: Ušleháme zvlášť bílky – doporučuji se špetkou soli (jsou tužší). V další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme cukr a šleháme do pěny. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem a zašleháme, nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Vylijeme na hlubší plech vystlaný pečicím papírem a v nahřáté troubě pečeme cca 10 minut. Necháme vychladnout, vytáhneme pečicí papír i s piškotem z plechu, potřeme piškot marmeládou a pomocí papíru zavineme v roládu. Opatrně odlepujeme, jde to dobře. Nakrájíme na tenší plátky cca 1 cm, dno dortové formy vysteleme pečicím papírem nebo fólií a vyložíme nakrájenými plátky rolády. Na vrstvu rolád nalijeme část náplně, poklademe na hrubší plátky nakrájenými broskvemi a zalijeme druhou částí náplně. Na ni poklademe druhou vrstvu roládek. Povrch můžeme potřít ještě čirou želatinou, ale nemusíme. Dáme ztuhnout do lednice.
Příprava náplně: Do studeného mléka nasypeme želatinu a necháme cca 10 minut nabobtnat. Pak postupně zahříváme, až se želatina rozpustí (nesmí vařit). V další míse ušleháme šlehačku, do ní přidáme zakysanou smetanu, tvaroh, oba cukry (můžeme i více dle chuti). Asi dvě lžíce náplně vmícháme do rozpuštěné želatiny, pořádně rozmícháme a nalijeme to celé do náplně (kdybychom to udělali naopak, mohlo by se to srazit).
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami