3.16
Ananas a banán: Z cukru, medu a másla připravíme karamel, přidáme šťávu z pomerančů, povaříme a přilijeme smetanu.… více o Gratinovaný ananas a banán s vinným sabayone
Brambory uvařené ve slupce ještě teplé nakrájíme na plátky, dáme do misky. Nakrájíme cibuli (bílá, červená, zelená),… více o Bavorský salát
Zeleninu, šunku i sýr nakrájíme na kostičky. Vše smícháme a zalijeme zálivkou připravenou podle návodu na obalu.… více o Balkánský salát
Halloween se blíží a s ním i vše, co se nese ve strašidelném duchu, včetně všemožných dobrot.… Celý článek
Kysané zelí je mimořádnou vitaminovou bombou, podle odborníků je dokonce jednou z… Celý článek
Máslo patří v kuchyni k základním surovinám, ať už chcete péct koláč či bábovku na víkend,… Celý článek
V neděli 27. října se opět po půl roce mění čas, tentokrát na zimní. Tato podzimní změna je… Celý článek
Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením… více o Čatní z červené řepy
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu, nejlépe přes noc. Poté znovu propracujeme.… více o Linecké banánky
Očištěné brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme hl. mouku, vajíčko, sůl, majoránku, cesnak, mletý pepř a… více o Moje zemiakové placky
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech. … více o Postrouhané tvarohové řezy
Utřeme vejce s cukrem, přidáme jogurt, olej a znovu třeme. Nakonec vmícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem a… více o Jogurtové rohlíčky
Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou,… více o Hovězí Stroganov
Do misky prolisujeme mouku s kypřícím práškem a cukrem a promícháme je s mletými ořechovými jádry. Teplé mléko, vejce,… více o Ořechový beránek
Všechny ingradience kromě kakaa odměříme, dáme do mísy a řádně promícháme metlou. Část těsta dáme stranou a… více o Rychlá bábovka
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory oloupeme a povaříme v osolené vodě asi osm minut. Slijeme je a necháme… více o Španělská omeleta s ančovičkami
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě. Máslem vymažeme plech, rozložíme… více o Okoun po italsku
Maso nakrájíme na malé kostičky, dle chuti okořeníme, zprudka opečeme na olivovém oleji. Vyjmeme a necháme na ubrousku… více o Letní lehká véča
1. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, vejcem a solí. 2. Vše důkladně zpracujeme na… více o Knedlíky bramborové