Sarma z Banátu

3.16

hodnoceno: 19
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň (necháme odležet)
    • 0,5
      ks cibule najemno
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      stroužek vařená rýže
    • mletá sladká paprika klidně i pálivá
  • Dále:
    • 1
      ks cibule menší
    • sůl
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • tuk sádlo nebo olej
    • bobkový list
    • zakysaná smetana
    • 6
      nové koření
    • 1
      kg kysané zelí
    • kmín
    • 8
      ks zelné listy spařených doměkka
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Uleženou masovou náplň zabalíme do listů a vytvoříme závitky v podobě španělských ptáčků. Do kastrolu dáme tuk, osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme kmín a papriku, navrstvíme polovinu zelí, poklademe závitky a přikryjeme druhou polovinou zelí. Zalijeme vodou, přidáme koření a opatrně posolíme. Dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu. Pak závitky opatrně vyjmeme, z tuku a mouky uděláme jíšku a zahustíme. Na talíř klademe zahuštěné zelí, pak položíme závitek a přelijeme zakysanou smetanou. Příloha: bílý chléb.
Zařazení: Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: