Uleženou masovou náplň zabalíme do listů a vytvoříme závitky v podobě španělských ptáčků. Do kastrolu dáme tuk, osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme kmín a papriku, navrstvíme polovinu zelí, poklademe závitky a přikryjeme druhou polovinou zelí. Zalijeme vodou, přidáme koření a opatrně posolíme. Dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu. Pak závitky opatrně vyjmeme, z tuku a mouky uděláme jíšku a zahustíme. Na talíř klademe zahuštěné zelí, pak položíme závitek a přelijeme zakysanou smetanou. Příloha: bílý chléb.
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem