Uleženou masovou náplň zabalíme do listů a vytvoříme závitky v podobě španělských ptáčků. Do kastrolu dáme tuk, osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme kmín a papriku, navrstvíme polovinu zelí, poklademe závitky a přikryjeme druhou polovinou zelí. Zalijeme vodou, přidáme koření a opatrně posolíme. Dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu. Pak závitky opatrně vyjmeme, z tuku a mouky uděláme jíšku a zahustíme. Na talíř klademe zahuštěné zelí, pak položíme závitek a přelijeme zakysanou smetanou. Příloha: bílý chléb.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou